De top 10 graphic design trends van 2024 die je absoluut niet mag missen

In 2024 evolueert de wereld van grafisch ontwerp met nieuwe trends die de creatieve industrie transformeren. Hier zijn de top 10 graphic design trends die je dit jaar in de gaten moet houden om relevant en innovatief te blijven.

1. 3D type en bubble tekst

3D type en bubble tekst zijn populair vanwege hun speelse en opvallende aard. Ze geven diepte en dimensie aan ontwerpen en trekken direct de aandacht van de kijker.

design trends

2. Kleurcombinaties

Nieuwe en gedurfde kleurcombinaties zullen in 2024 de norm zijn. Ontwerpers experimenteren met onverwachte kleurenpaletten om unieke visuele ervaringen te creëren.

creatieve trends

3. Curve gladstrijken

Het gladstrijken van curves zorgt voor vloeiende, organische vormen in ontwerpen. Deze trend legt de nadruk op zachte lijnen en rondingen, waardoor ontwerpen toegankelijker en aantrekkelijker worden.

Curve gladstrijken

4. Nostalgie uit de jaren ’70

Nostalgie uit de jaren ’70 brengt retro-elementen terug in moderne ontwerpen. Denk aan psychedelische patronen, warme kleurenschema’s en typerende typografie uit dat decennium.

70 nostalgia

5. Vintage minimalisme

Vintage minimalisme combineert de eenvoudige esthetiek van minimalistisch design met vintage elementen. Dit resulteert in een tijdloze en elegante visuele stijl.

vintage minimalism

6. Anti-design

Anti-design breekt met traditionele ontwerpregels en omarmt chaos en asymmetrie. Het doel is om gedurfde en onconventionele visuele statements te maken.

antidesign

7. Abstracte verlopen en kleurovergangen

Abstracte verlopen en kleurovergangen voegen een moderne en dynamische uitstraling toe aan ontwerpen. Ze creëren visuele interesse door het gebruik van vloeiende en vaak verrassende kleurveranderingen.

abstracte gradients

8. Textuur

Het toevoegen van textuur aan ontwerpen brengt een tastbaar element in digitale media. Dit kan variëren van papierachtige oppervlakken tot 3D-geprinte effecten, waardoor ontwerpen rijker en meerlagig aanvoelen.

texture deisgn

9. Geometrisch

Geometrische vormen blijven een belangrijke trend, met een focus op strakke, duidelijke lijnen en patronen. Deze stijl biedt structuur en orde in ontwerpen.

geometry design

10. Illustratie en logo mascottes

Illustratie en logo mascottes worden steeds populairder als middel om merkpersoonlijkheid en herkenbaarheid te vergroten. Ze voegen een speels en uniek element toe aan branding.

illustration mascot

Blijf deze trends in de gaten houden en integreer ze in je werk om je grafisch ontwerp up-to-date en innovatief te houden.

Bronnen:
Designandpaper.com
Dribbble.com
Adobe.com
Behance.net
Behance.net/mascot