Waarom website leasing een slimme keuze is voor startende ondernemers

2 februari 2024 ● 6 min. lezen
Auteur: Marcus Heck

Als startende ondernemer kan het opzetten van een professionele online aanwezigheid een uitdagende en kostbare onderneming lijken. De eenmalige kosten voor het laten bouwen van een website liggen al snel tussen de € 600,00 en € 1000,00. Daarnaast maakt u kosten voor het ontwerpen van een logo, het onderhoud van de website, de aanschaf van stockfoto’s en domein en hosting. Voor kleine zelfstandigen en kleine kmo’s kunnen deze kosten een grote impact hebben op het budget. Gelukkig biedt het leasen van websites een aantrekkelijke oplossing voor deze uitdagingen.

Wat is het?

Website leasing is een betaalmodel waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van een website, inclusief hosting, onderhoud en vaak ook technische ondersteuning. In tegenstelling tot het kopen van een website, waarbij je de volledige eigendom verwerft, behoudt de leasing provider het eigendomsrecht van de site. Dit betekent echter niet dat je geen controle hebt over de inhoud of functionaliteit van je website. Integendeel, je hebt nog steeds de vrijheid om de website aan te passen aan je behoeften en branding.

Een bovenaanzicht van iemands handen die typen op een MacBook Air, waarop de website van Brand Solutions wordt weergegeven met de tekst 'Focus op je business. Wij regelen jouw digitale uitdagingen.' op het scherm. Links van de laptop ligt een smartphone met het logo van hetzelfde merk op het scherm en rechts staat een helder glazen kopje koffie met een lepel erin. De apparaten staan op een witte tafel, wat duidt op een professionele of kantooromgeving.

Voordelen van website leasing:

 • Kostenbesparing
  Voor veel startende ondernemers is de initiële investering in een website gewoon te hoog. Door te leasen, spreid je de kosten uit over maandelijkse betalingen, waardoor het veel betaalbaarder wordt.
 • Technische ondersteuning
  Als ondernemer ben je misschien geen expert in webontwikkeling of onderhoud. Met leasing krijg je vaak toegang tot technische ondersteuning, waardoor je je kunt concentreren op je bedrijf in plaats van je zorgen te maken over technische problemen.
 • Flexibiliteit
  Startende ondernemers zijn vaak nog bezig met het finetunen van hun bedrijfsmodel en branding. Met een leaseoptie kun je gemakkelijk je website aanpassen aan veranderende behoeften, zonder vast te zitten aan een dure investering in een website die misschien niet meer past bij de richting van je bedrijf.

Nadelen van website leasing:

Hoewel het vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden:

 • Eigendomsrecht: Omdat je niet de volledige eigendom van de website hebt, heb je mogelijk minder controle over bepaalde aspecten, zoals het verplaatsen van de website naar een andere hostingprovider.
 • Kosten op lange termijn: Op lange termijn kan het leasen van een website duurder zijn dan het kopen ervan. Het is belangrijk om de langetermijnkosten af te wegen tegen de directe kostenbesparingen.

Waar vind je website leasing?

Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden, maar het is belangrijk om een betrouwbare partner te kiezen die goede technische ondersteuning biedt en flexibele leaseopties heeft.

Wij begrijpen de behoeften van startende ondernemers en bieden we leasing aan als onderdeel van onze uitgebreide diensten. We zorgen ervoor dat je niet alleen een professionele website hebt, maar ook de ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te zijn online.

In't kort

Leer hoe je kosten kunt besparen, technische ondersteuning kunt krijgen en flexibiliteit kunt behouden. Lees meer over de voordelen en enkele nadelen van website leasing

Over de auteur

Marcus Heck

Marcus is stagiaire marketing en copywriter bij Brand Solutions. Voor hem heeft SEO en linkbuilding op een website geen geheimen.

Taalkeuze

Thema