Wat moet u weten over Videomarketing? - Brand Solutions

Wat moet u weten over Videomarketing?

Het is belangrijk voor bedrijven om de online aanwezigheid van hun merk te vergroten om zo de verkoop te stimuleren. Ook een bepaalde promotie is een effectieve methode gebleken om dit te doen. Het adverteren van foto’s, brochures of video’s op elke website is één manier om de naamsbekendheid te vergroten. Foto’s en brochures zijn in het verleden bekend als hulp bij promoties. Videomarketing heeft zich echter ontwikkeld tot een krachtig middel om de verkoop en de merkbekendheid te vergroten.

De manier waarop mensen kennis vergaren en nieuwe ideeën leren is veranderd als gevolg van de geavanceerde technologie. In plaats van een lange samenvatting en details te lezen, geven zij er de voorkeur aan te kijken en te luisteren naar een uitleg.

Bovendien kan een korte video vaak belangrijke informatie behandelen die wat moeilijk te vatten is. Hebt u een goed voorbeeld van een moderne reclame? Dan is het zeker videomarketing!

Wat is videomarketing precies?

Videomarketing is een vorm van effectieve marketing waarbij beelden, foto’s en andere soorten media worden gebruikt om de verkoop te bevorderen en te stimuleren.

Klantgetuigenissen, explainer video’s, “how-to” video’s, entertainment video’s, introductie video en andere soorten video’s zijn allemaal mogelijk.

Deze vorm van marketingtechniek is effectief gebleken om de interesse van de doelgroep te wekken.

Wat maakt een goede video marketing campagne?

Voordat u een video marketing campagne opzet, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Dit zijn ze:

Besteed aandacht aan wat het publiek te zeggen heeft en welke middelen ze nodig hebben.

Voordat u besluit een video te maken en uit te brengen, is het eerste wat u kunt doen bestuderen wat de behoeften van uw doelgroep zijn en hoe uw product aan die behoeften kan voldoen.

Onderzoek is van cruciaal belang omdat het kennen en begrijpen van uw doelgroep u zal helpen bepalen wat uw videomarketing doelstellingen moeten zijn.

Videomarketing kan verschillende doelen dienen, zoals het vergroten van de bekendheid, het verhogen van de verkoop, het introduceren van nieuwe goederen, en nog veel meer.

Houd uw budget voor videomarketing in de gaten.

Het budget is een belangrijke factor om te overwegen voordat u met videomarketing begint.

Als u de video zelf wilt maken of professionals in dienst wilt nemen om het voor u te doen, houd er dan rekening mee dat een eenvoudige video niet onbetaalbaar is.

Om meer kijkers te krijgen, hoeft u niet om te gaan met bekende acteurs of actrices. Gebruik daarom animaties, afbeeldingen, kleurrijke video’s en andere strategieën om een frisse en boeiende marketing te ontwikkelen.

U hoeft ook geen lange clips in uw video op te nemen, want in de videowereld geldt: hoe korter hoe beter.

“Hoe krijgen we het voor elkaar om de uitgebreide details op de video te plaatsen?” vraagt u zich misschien af.

Aangezien het doel van de video is de aandacht van uw publiek te trekken, moet u vermijden dat u hen verveelt met lange uitleg en demonstraties.

Zestig seconden is meer dan genoeg tijd om al uw videomarketing behoeften te dekken. Overdrijf alstublieft niet.

Concentreer je op het benadrukken van de belangrijkste kenmerken van je product. 

Één ding om in gedachten te houden is om bij het onderwerp en thema van de video te blijven. Bepaal op voorhand  het belangrijkste punt dat u wilt maken in uw video. De focus op een bepaald onderwerp in een enkele video zou zeer nuttig zijn omdat de kijker de boodschappen van het merk onmiddellijk zal herinneren.

Door het veranderen van de scripts, plot, en CTA, zal u het primaire doel van de video illustreren. U moet zo inventief mogelijk zijn in dit proces om meer consumenten te verleiden, om meer te leren over uw producten en merkbekendheid te verhogen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van video als uw marketingstrategie?

Video heeft bewezen een belangrijk medium te zijn voor het adverteren van goederen op massamarkten, omdat technologie de manier heeft veranderd waarop mensen leren en kennis vergaren. Bovendien, in plaats van uw publiek een lange beschrijving in een brochure of op een website te laten lezen, kunt u deze samenvatten in een enkele video van 30-60 seconden. Is dat niet zeer interessant?

Verkort de leertijd

Mensen nemen, zoals eerder gezegd, de tijd om lange beschrijvingen in brochures, blogs of berichten te lezen. Als gevolg daarvan zullen ze extra tijd nodig hebben om de merken en productboodschappen te begrijpen en te onthouden.

Daarom garandeert het gebruik van aantrekkelijke en onderhoudende video’s dat uw publiek zich uw merken en productboodschappen duidelijk kan herinneren.

Maximaliseer uw SEO-inspanningen

Nadat u klaar bent met het maken van uw video, kunt u deze delen op elk social media platform zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en anderen om uw bereik te maximaliseren.

Het marketinglandschap is eenvoudiger geworden als gevolg van de technologische vooruitgang. Uw publiek kan uw commercial dan overal en op elk moment bekijken en verspreiden door hem te gaan delen op deze social media platformen.

Maak je video een onderdeel van Adwords en je hoeft ze niet te vragen om hem te bekijken. Eenvoudige dingen die je kunt doen; zijn het uploaden van je video naar YouTube als een korte commercial, het embedden op blogs en het gebruik van een betaalde advertentie om je video verder te promoten.

Door video als marketingtool te gebruiken, kun je op een heel nieuw niveau contact maken met je publiek.

Lage kosten met hoge resultaten

U hoeft zich geen zorgen te maken over wat het u oplevert om geld en tijd te investeren in videomarketing. Uw video zal een groot aantal kijkers trekken en het zal hen bijna zeker naar uw website brengen.

Uit hun bezoeken blijkt duidelijk dat uw verkoopcijfers in korte tijd zouden stijgen. Aangezien de kernboodschap in de video blijft, zal deze bovendien langer blijven hangen dan andere reclamekanalen.

Video bedekt alles

Het aantrekkelijke aspect van het gebruik van video als marketinginstrument is dat u alles in één video kunt behandelen. Als u een nieuw product op de markt wilt brengen, is een onthullingsvideo de perfecte manier om dat te doen.

U kunt ook een how-to of explainer video maken als u uw publiek, uw potentiële klanten, wilt laten zien hoe ze uw product moeten gebruiken. Op deze manier ziet de klant de precieze maatregelen en processen van het product. Ook als u een testimonial wilt maken, kunt u dit doen door een testimonial video te maken.

Illustration by Freepik Storyset

Brand Solutions

Wij nemen graag jouw digitale problemen uit handen waardoor jij je 100% op je corebusiness kan focussen.