Wat is het belang van explainer video’s voor een bedrijf? - Brand Solutions

Wat is het belang van explainer video’s voor een bedrijf?

Het afgelopen jaar hebben de bedrijven die geanimeerde explainer-video’s maken een grote groei doorgemaakt. Wat is de reden hiervoor? Omdat een groeiend aantal bedrijfseigenaren zich bewust wordt van de ongeëvenaarde voordelen die kunnen worden verkregen door deze functie in hun merk op te nemen. Dit is met name relevant voor startende en kleine bedrijven die proberen op te vallen en hun ideeën te projecteren op een manier die zal aanslaan bij het publiek voor een langere periode.

Waarom is een explainer video het marketinginstrument dat zowel effectief als kostenefficiënt is?

Wat is de moeilijkste en meest cruciale stap bij het opstarten van een succesvol bedrijf? Voor het grootste deel gaat het erom de boodschap over het bedrijf bij de juiste mensen te krijgen. Klanten overtuigen om u te verkiezen boven bekende merken op de markt is immers nooit gemakkelijk. Het is dan ook geen verrassing dat een groot deel van het startkapitaal wordt besteed aan marketingcampagnes.

Een betere aanpak van dit probleem is het gebruik van geanimeerde explainer video’s om uw online profielen en bedrijfspresentaties te helpen. Wat is de reden hiervoor? Om te beginnen is de kans groter dat een grafische presentatie de aandacht van het publiek trekt en langer vasthoudt. Ten tweede stimuleert het bezoekers om langer op uw website te blijven, wat uw SEO-score verhoogt. Ten slotte zullen korte, entertainende video’s eerder viraal gaan dan een gloednieuwe blogpost.

Hoe verbetert een explainer video de presentatie van het product?

Focussen op de manieren waarop uw consumenten zullen profiteren van uw producten in plaats van uw kwaliteitsverwachtingen en bedrijfsethiek is een van de belangrijkste strategieën die leidt tot goede marketing en loyale klanten. Hoewel deze techniek kan worden gebruikt in blogberichten en websitemateriaal, kan het uitdrukken van hetzelfde argument in een korte video uiterst effectief zijn.

Als gevolg hiervan is het belangrijk om te beseffen dat als u geanimeerde explainer video’s overweegt, u meer tijd kunt besteden aan het praten over hoe u voldoet aan de behoeften van uw klanten. Als gevolg daarvan zult u in staat zijn om met een geweldig kort scenario uw product perfect te demonstreren.

Hoe weerspiegelt een explainer video het karakter van uw bedrijf?

Laten we eerlijk zijn, we associëren graag foto’s met de merken waar we om geven. Het gaat hier niet om het logo. Het gaat om een duidelijke gedachte of concept over de organisatie dat ons aanspreekt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de slogan of reclame van een kledingmerk heel herkenbaar vindt voor je eigen persoonlijke ervaringen. In dit scenario bent u meer geneigd om het specifieke bedrijf te kiezen dat aan uw behoeften voldoet.

Een geweldige geanimeerde explainer video die de morele waarden en filosofie van uw bedrijf weergeeft, zal u helpen in korte tijd trouwe klanten aan te trekken.

Voordat u besluit zo een geanimeerde explainer video voor uw bedrijf te maken, moet u er rekening mee houden dat de video nauwkeurig, interessant en belangrijk moet zijn voor uw klanten en werkethiek.

Illustration by Freepik Storyset

Brand Solutions

Wij nemen graag jouw digitale problemen uit handen waardoor jij je 100% op je corebusiness kan focussen.