Overzicht van subsidies voor cyberveiligheid in Europa

10 juli 2024 ● 5 min. lezen
Auteur: Seppe Van Spitael

De Europese Unie biedt diverse programma’s en initiatieven om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Deze programma’s richten zich op financiële steun, advies en technische assistentie. Hier zijn enkele belangrijke initiatieven:

Europese initiatieven

Horizon Europe: Dit programma financiert onderzoek en innovatie op het gebied van cyberveiligheid. Bedrijven kunnen subsidies aanvragen voor projecten die nieuwe technologieën en oplossingen ontwikkelen om cyberdreigingen te bestrijden.

Digital Europe Programme (DEP): Dit programma ondersteunt de ontwikkeling van digitale vaardigheden, inclusief cyberveiligheid, door subsidies en training aan te bieden. DEP helpt bedrijven om hun werknemers te trainen in de nieuwste cyberbeveiligingsmethoden.

Connecting Europe Facility (CEF): CEF biedt financiële steun voor projecten die de digitale infrastructuur van Europa versterken, waaronder cybersecurity-initiatieven die kritieke netwerken en informatie beschermen.

EU4Digital: Dit initiatief richt zich op het versterken van de digitale economie in de Oostelijke Partnerschapslanden en biedt ondersteuning voor cyberveiligheidsprojecten, inclusief technische bijstand en financiële steun.

Cybersecurity Competence Centre and Network: Dit centrum coördineert onderzoek en innovatie op het gebied van cyberveiligheid en verstrekt financiering aan bedrijven en onderzoeksinstellingen die werken aan baanbrekende cyberbeveiligingsoplossingen.

Deze programma’s zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun cyberveiligheid te verbeteren, innovatie te stimuleren en hen te beschermen tegen groeiende digitale dreigingen door middel van subsidies, training en technische ondersteuning.

Benieuwd naar welke subsidie bij jou past? Contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Is jouw bedrijf goed beveiligd? Doe hier de test!

In't kort

Verken de Europese subsidies en initiatieven die bedrijven ondersteunen in hun inspanningen om cyberveiligheid te verbeteren, inclusief financiële steun en advies.i

Over de auteur

Seppe Van Spitael

Taalkeuze

Thema